Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Antalya Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği tarafından düzenlenen etkinlikte, kansere karşı sağlıklı beslenmenin önemi vurgulandı. Karalahana, brokoli, çilek, pancar ve Hindistan cevizi sütü gibi sağlıklı malzemelerle hazırlanan pembe içecek, kanseri yenen hastalarla sağlık çalışanlarına ikram edildi.
“Riskin %60’ı Önlenebilir”
Etkinlikte konuşan Klinik İdari Sorumlusu Doç. Dr. Eda Küçüktülü, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Fazla kilo, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme meme kanseri riskini artırıyor. Ancak risklerin %60’ı alınacak önlemlerle azaltılabilir. Her gün tempolu yürüyüş öneriyoruz. Şekerli içecekler yerine doğal ve sağlıklı alternatiflere yönelmek önemli.”
Küçüktülü, sağlıklı içecekler hazırlamak için herkesi mutfağa davet etti.
“Tarama Oranlarında Türkiye Ortalamasının Üzerindeyiz”
Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan ise konuşmasında, Sağlıklı Hayat Merkezlerinde kanser tarama hizmetlerine önem verdiklerini belirterek, “Kanserden korunmada en etkili yol erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarıdır.” dedi.
“Lezzetli ve Sağlıklı Alternatif”
Etkinliğe destek veren 7 Mehmet Restoran’ın 3. kuşak temsilcisi Şef Mehmet Akdağ, hazırladıkları pembe içeceğin sadece sağlıklı değil aynı zamanda lezzetli olduğunu ifade etti.
