Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya

Koruyucu Aile Sayısı 20 Kat Arttı: Gönül Elçileri 10 Bin Çocuğa Yuva Oldu

Bakan Göktaş, koruyucu ailelik sayesinde binlerce çocuğun sıcak yuvalara kavuştuğunu belirterek, 2002’den bu yana rakamın 20 kat arttığını söyledi.

Bakan Göktaş, koruyucu ailelik sayesinde binlerce çocuğun sıcak yuvalara kavuştuğunu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul’da düzenlenen “Gönül Elçileri ile Koruyucu Aile Farkındalık Programı”nda yaptığı açıklamada, 2002 yılında sadece 515 olan koruyucu aile yanındaki çocuk sayısının bugün 10 bin 617’ye ulaştığını belirtti.

Koruyucu aile hizmetinin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla sürdürülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında bugüne kadar 8 bin 876 aile çocuklara şefkat yuvası oldu.

“İstanbul Model Şehir Oldu”

İstanbul’un koruyucu aile sayısında öncü illerden biri olduğunu vurgulayan Göktaş, kentte şu an 1164 ailenin 1282 çocuğa ev sahipliği yaptığını kaydetti. Göktaş, “Bu başarıda en büyük katkı, gönüllü desteğiyle sürece dahil olan Gönül Elçilerimize aittir,” dedi.

UNICEF’ten Uluslararası Övgü

Göktaş, Gönül Elçileri Projesi’nin sadece ulusal çapta değil, uluslararası alanda da dikkat çektiğini ifade ederek, projenin UNICEF tarafından umut vadeden model olarak gösterildiğini aktardı. Ayrıca modelin Azerbaycan ve Özbekistan’da uygulanmaya başlandığını söyledi.

“Akran Zorbalığına Karşı Güçlü Mücadele Yürütüyoruz”

Konuşmasında çocukların karşılaştığı akran zorbalığı konusuna da değinen Göktaş, TÜİK verilerine göre 6-17 yaş arası çocukların %14’ünün bu zorbalığa maruz kaldığını, özel gereksinimli çocuklarda bu oranın %27’ye çıktığını belirtti. Göktaş, “Bu tablo ciddi bir tehdit oluşturuyor. Hem devlet hem toplum olarak bu konuda farkındalık çalışmalarını artırmalıyız,” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da Koruyucu Aile Hedefi %25 Artış”

Koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılmasında muhtarların ve yerel paydaşların önemine dikkat çeken Göktaş, 2025 yılı itibarıyla İstanbul’da koruyucu aile sayısını %25 artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.