Eksun Gıda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay’ın İskenderun ilçesindeki ilköğretim öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında 5 ton un gönderdi.
Şirketin Sinangil markasıyla katkı sunduğu bu destek, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki dayanışma ruhunu pekiştirirken, “Gönül Mutfağı Geleceğin Sofralarını Kuruyor” projesinin un ihtiyacını karşıladı.
Eksun Gıda’nın Konya’daki fabrikasından gönderilen unlar, 12 ilköğretim okulunda toplam 3 bin 300 öğrenciye ulaştırılan öğle yemeklerinde kullanılmak üzere Gönül Mutfağı’na sevk edildi. Proje kapsamında öğrencilerin günlük ekmek ihtiyacı bu destekle karşılanıyor.
Gönül Mutfağı’ndan Sıcak Sofralara Destek
6 Şubat depremlerinden bu yana gönüllülerin desteğiyle faaliyet gösteren Gönül Mutfağı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okullarda yemekhane altyapısının kurulması ve öğrencilere öğle yemeği sağlanması hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir’in liderliğinde yürütülen projeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hatay ve İskenderun’daki yerel idareler destek veriyor.